Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Vers & Vrij Schroeder Fahrenheitstraat 269

Op 16 oktober 2019 was de officiële opening van een gloednieuw project in Den Haag: Vers & Vrij. Het project ondersteunt huishoudens die (tijdelijk) in zwaar weer zitten met een dagelijkse maaltijd, aangeboden door horecagelegenheden, scholen en andere instellingen uit de Gemeente Den Haag. In de Fahrenheitstraat 269, bij Schroeder, staat sinds kort een Vers & Vrij koelkastje.

Vijf dagen in de week

Vijf dagen in de week gaan vrijwilligers langs bij meer dan 21 horecagelegenheden en scholen om overgebleven bereide (vers)producten op te halen. Vrijwilligers rijden in elektrische bestelauto’s die speciaal voor Vers & Vrij zijn gemaakt. De maaltijden worden vervolgens geseald in Vers & Vrij bewaarbakjes. Bezorgers brengen de maaltijden naar 12 locaties, zoals buurtcentra en kerken, in de armste Haagse wijken. De buurthuis/kringloopwinkel van Schroeder aan de Fahrenheitstraat 269 is één van die locaties.

Koelkastjes

Bij Schroeder in de Fahrenheitstraat staat speciaal voor dit project een getimmerde kast met daarin de koelkast om de maaltijden in te bewaren, bestek, servet en nog meer. Iedereen die het nodig acht, is vrij om uit het koelkastje te halen waar hij behoefte aan heeft. Ken jij iemand die graag gebruik wil maken van het koelkastje? Zeg het voort!