Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Michalis Koullias nieuwe PEP-adviseur voor Segbroek

PEP staat voor Participatie Emancipatie Professionals. De medewerkers van PEP ondersteunen organisaties die actief bijdragen aan participatie, zorg en welzijn. PEP adviseert, traint, verbindt en kan kleine en grote organisaties die zaken op deze gebieden effectief willen oppakken kosteloos helpen. Speciaal voor Segbroek – en dus ook ReVa – is Michalis Koullias het aanspreekpunt. Een gesprek met Michalis, en zijn back-up adviseur Marja Salman, over wat zij allemaal kunnen betekenen voor organisaties die zich sterk willen maken om onze Haagse samenleving prettiger en leefbaarder te maken.

Subsidieaanvragen

“Als een organisatie iets wil opzetten, zijn er vast wel goede ideeën aanwezig, maar is er misschien weinig kennis over zaken als subsidieaanvragen, contacten met de gemeente, het maken van een projectplan, het inrichten van de organisatie en de financiën, diversiteit, het werken met vrijwilligers en de communicatie aanwezig.”

Steun voor kleinere initiatieven

“Met name kleinere initiatieven kunnen meestal wel wat steun gebruiken, bijvoorbeeld als ze tegen gemeentelijke regelingen aanlopen; hoe kleiner de organisatie, hoe minder goed ze de gemeentelijke taal spreekt. En bij zaken als: hoe vind je nieuwe vrijwilligers en hoe hou je ze vast; wat doe je met een verouderd bestuur en wat als er geen duidelijke visie en missie is, hoe bereik je je doelgroep. Daar kunnen we allemaal bij helpen. Het is niet de bedoeling dat we zaken vóór de organisatie doen, maar wel samen mét, op zo’n manier dat ze het de volgende keer zelf kunnen doen. En verder zijn wij neutraal op het gebied van religie en politiek.”

Gratis trainingen

PEP beschikt over kennis van wat er op maatschappelijk gebied binnen én buiten Den Haag speelt, en de medewerkers hebben een goed overzicht van de Haagse maatschappelijke organisaties voor emancipatie, zorg en welzijn. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook nuttige contacten leggen tussen deze organisaties. Verder biedt PEP gratis trainingen, onderzoek, inspiratiemiddagen, ontmoetingscafés, informatie over vrijwilligersverzekering (weetje: alle Haagse vrijwilligers zijn verzekerd), de vrijwilligersacademie, platforms om vrijwilligers te zoeken, ondersteuning mantelzorgers … Eigenlijk te veel om op te noemen. Daarom is een bezoek aan de website zeer aan te bevelen. Maar in ieder geval is er nu Michalis Koullias als ReVa- aanspreekpunt, en dat is erg handig.

PEP pop-up helpdesks

Toevallig wil ook de gemeente Den Haag dat meer bekend wordt over wat PEP voor organisaties kan betekenen. Daarom zullen in het komende jaar hier en daar in de stad laagdrempelige PEP pop-up-helpdesks verschijnen, hopelijk binnenkort ook in ReVa. – www.pepdenhaag.nl; m.koullias@pepdenhaag.nl