Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Een gevoel van verlies Toeback, een afscheid na 45 jaar

Wim en Marijke Visser van de speciaalzaak voor sportprijzen aan de Valkenboslaan, hoek Columbusstraat, besloten om te stoppen. Na een uitverkoop was 30 oktober de laatste dag. Daarna restte opruimen, schoonmaken en de administratie op orde maken.

Tijd om te stoppen

Wim: “Ik heb twee keer een hartinfarct gehad en heb glaucoom in mijn ogen. Mijn vrouw heeft ernstige suiker. Aan de andere kant; ik ben 73, mijn vrouw 68. We worden ouder, het wordt ook wel tijd om te stoppen.” Wim en Marijke hebben de omgeving zien veranderen; ze woonden tot zo’n 25 jaar terug zelf in de wijk. “Op de Valkenboslaan verdwenen cafés en ooit was er een apotheek schuin aan de overkant. Panden werden opgekocht en verbouwd voor kamerbewoning. We schrikken van de prijzen die ervoor gevraagd worden. Maar toch is veel ook gewoon hetzelfde gebleven hoor.”

Papierwerk

Wim en Marijke hebben geen opvolgers gevonden, dat is niet gelukt. Voor hun vaste klantenkring is dat erg jammer, want waar kunnen die nu terecht? “Dat weet ik niet”, zegt een klant van een golfvereniging. “Ik kom hier al jaren en Wim en Marijke hebben de zaak met hart en ziel gedraaid. Ik denk dat ze nu wel toe zijn aan rust. ”Daar hopen ze zelf ook op, maar eerst nog veel papierwerk om alles administratief en financieel goed af te ronden. Daarna is het tijd voor rust en komen ongetwijfeld de emoties, na zo’n lange tijd op de Valkenboslaan.