Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

December 2019 Winterlichtmaand

Alweer de derde editie van Winterlicht staat voor de deur. Vrijdag 13 december en zaterdag 14 december kunnen bewoners van ReVa weer volop genieten van alle Winterlichtactiviteiten.

13 december Opening 18.00 – 21.00 uur

Alle buurtgenoten zijn vrijdag 13 december uitgenodigd voor de opening op het Regentesseplein. Samen met een glaasje gluhwein of warme choco, zingen en genieten van een optreden uit de wijk.

14 december Winterlicht festivaldag 12.00 – 23.00 uur

Winterlicht speelt zich dit jaar af op drie pleinen, het Regentesseplein, Koningsplein en Prins Hendrikplein. Op het Prins Hendrikplein staat de oudste zweefmolen van Nederland, op het Koningsplein zijn de Koning Winterspelen voor het hele gezin en op het Regentesseplein kun je in de Winterlicht tent niet enkel genieten van theater, dans en muziekoptredens, maar ook van een hapje en een drankje. De ‘Winterlicht Express’ rijdt de bezoekers rond de pleinen. Deze hop on/hop off rit is gratis.

Koop een verwenmoment voor een buurtgenoot

De gezelligheid die gepaard gaat met de donkere dagen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Winterlicht biedt buurtgenoten die niet of nauwelijks buiten komen een verwenmoment aan en het streven is om 1.001 buurtgenoten zo’n moment aan te bieden. Voor slechts €5 kunnen bezoekers een voucher kopen die naar een ouderenconsulent, woongroep of vrijwilliger gaat die dan een eenzame buurtbewoner meeneemt voor een kopje thee/koffie en een stukje taart in de wijk. En los van dat je iemand een leuk moment bezorgt, krijg je er een mooie Winterlicht- kaartenset voor terug!
Over kadootjes gesproken: Ook de winkeliers doen mee met Winterlicht! Bij de deelnemende ondernemers in het Regentesse- en Zeeheldenkwartier krijg je bij een aankoop vanaf €10 een voucher voor een gratis ritje in de zweefmolen.

Een maand lang

Voor de volledige lijst van alle activiteiten en alle locaties zie de advertentie van Winterlicht in deze editie. Als het goed is, viel de Winterlicht maandkalender al op de deurmat. Het is een uitnodiging om aan alle activiteiten in Segbroek deel te nemen! Heb je de Winterlicht maandkalender niet ontvangen? Stuur dan een mailtje naar projecten@pepedenhaag.nl