Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Berichtgeving van stadsdeelbestuur Segbroek over jaarwisseling

Stadsdeelbestuur Segbroek laat weten welke maatregelen er genomen worden om de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen.  

Praktische informatie

 • Camera’s en extra verlichting
  Op sommige plekken in de stad worden extra camera’s geplaatst. Ook wordt er extra verlichting geplaatst zodat donkere plekken in de stad beter verlicht zijn tijdens de jaarwisseling zodat de hulpdiensten meer zicht hebben.
 • Afval tijdens de jaarwisseling
  Verschillende afvalcontainers gaan dicht op 31 december en weer open op 1 januari. Containers voor onder andere papier, textiel en plastic verpakkingen kunnen worden afgesloten vanaf 29 december tot en met 2 januari.

  Van 20 december tot en met 31 december wordt grofvuil niet op afspraak opgehaald. Breng in die periode grofvuil naar het afvalbrengstation. Kijk op www.denhaag.nl/afval voor de locaties.

  Kerstbomen worden in het nieuwe jaar opgehaald. Kijk op www.denhaag.nl/huisvuilkalender wanneer dit bij u in de straat is. U kunt uw boom ook zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation aan de Plutostraat of De Werf.
 • Parkeren tijdens de jaarwisseling
  In de stad zijn 4 parkeergarages waar u tijdens de jaarwisseling gratis kunt parkeren. Na het parkeren krijgt u bij de garage 2 gratis HTM kaartjes. Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/jaarwisseling
 • Vuurwerkvrije zones
  In de stad zijn er 23 vuurwerkvrije zones aangewezen door de gemeente. Rond ziekenhuizen, kinderboerderijen, dierenopvangcentra en het festivalterrein rond de Hofvijver is het verboden om vuurwerk af te steken tijdens de wettelijk toegestane afsteektijden van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Op www.denhaag.nl/jaarwisseling zijn de vuurwerkvrije zones te vinden. 
 • Bewonersinitiatieven  vuurwerkvrije buurten
  Maak met uw buren afspraken over het wel of niet afsteken van vuurwerk in uw straat, pleintje, buurt of groengebied. Er zijn gratis borden bij de gemeente aan te vragen waarmee u het gebied kunt markeren als vuurwerkvrij. Kijk op www.denhaag.nl/jaarwisseling 
 • Schoonste straatverkiezing
  In januari 2020 wordt de schoonste straatverkiezing georganiseerd. U kunt uw straat opgeven om zo samen met uw buren op 1 januari de straat schoon te maken. De straat die dat het beste gedaan heeft en de meeste stemmen krijgt kan een prijs winnen van €2500,-. Kijk op www.denhaag.nl/jaarwisseling hoe u mee kan doen. 
 • Inzet vrijwilligers
  Op verschillende plekken in de stad zetten vrijwilligers zich in voor een veilige en feestelijke jaarwisseling. Zo worden er door vrijwilligers activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Buurtpreventieteams lopen rondes door de wijk en houden daardoor een extra oogje in het zeil.