Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

‘Aardse elementen’ bij Paper Art & Design

Stenen zijn de bouwblokken van de kosmos, hier op aarde zijn ze de kristallisatie van de natuur. Ze zijn alles wat wij mensen niet zijn, duurzaam, sterk en onverzetbaar. Toch zijn ze geboren uit explosie van magma, continentale verschuivingen, wind- en watererosie. Het gaat boven ons verstand, dit is de ruimte waarin Pat Alexander (VS) haar onderzoek doet.

Wendy Briggs Powell (VS) maakt haar ‘watermerken’ door papier in 3-dimensionale vormen te duwen via gekleurde waterbaden. Het handmatige intuïtieve werk bestaat uit verrassingen en gaat daarmee in tegen de tegenwoordige digitale perfectie op onze computers. Het werk verbindt hart, hand en hoofd en reikt daarmee uit naar de nuances van de menselijke conditie.

De soms bizarre en mysterieuze organische vormen die Anne Bludeau-Hary (D) geeft aan haar papieren cocons zijn poëtisch en licht. De transparantie van het Japanse papier versterkt dat idee en de objecten lijken te zweven. Een moment van hemelse verheffing.

Deze expositie is te zien tot en met 4 Januari 2020.
Paper Art & Design, Weimarstraat 56, Den Haag, meer info www.paperartanddesign.nl

Open donderdag en vrijdag 12-17 uur, eerste zaterdag van de maand 12-17 uur en op afspraak.
Extra opening op 14 december tijdens festival Winterlicht.