Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Vers & Vrij bij Schroeder Fahrenheitstraat 269

Op 16 oktober 2019, was de officiële opening van een gloednieuw project in Den Haag: Vers & Vrij. Het project ondersteunt huishoudens die (tijdelijk) in zwaar weer zitten met een dagelijkse maaltijd, aangeboden door horecagelegenheden, scholen en andere instellingen uit de gemeente Den Haag. In de Fahrenheitstraat 269, bij Schroeder, staat sinds kort een Vers & Vrij koelkastje.

Vijf dagen in de week gaan vrijwilligers langs bij meer dan 21 horecagelegenheden en scholen om overgebleven bereide (vers)producten op te halen. De vrijwilligers van deze organisatie rijden in elektrische bestelauto’s die speciaal voor Vers & Vrij zijn gemaakt. De maaltijden worden vervolgens geseald in Vers & Vrij bewaarbakjes. De bezorgers brengen de maaltijden naar 12 locaties, zoals buurtcentra en kerken, in de armste Haagse wijken. Onze locatie, buurthuis/kringloopwinkel van Schroeder aan de Fahrenheitstraat 269, is daar één van! Op de locaties staan speciaal voor het project getimmerde kasten met daarin de koelkast om de maaltijden in te bewaren, bestek, servetten en nog meer. Iedereen die het nodig acht, is vrij om uit het koelkastje te halen waar hij/zij behoefte aan heeft.

Ken jij iemand die graag gebruik wil maken van het koelkastje? Zeg het voort!