Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De Dutch Don’t Dance Division in de Winter Weimarstraat

Op 17 november en 14 en 15 december tovert dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) de Weimarstraat om tot “Winter Weimarstraat!”. Het professionele dansgezelschap, dat gehuisvest is in de De Gheijnstraat, organiseert op deze data verschillende dansactiviteiten voor jong en oud in de Weimarstraat. Het gezelschap heeft een kleurrijk programma samengesteld, dat prachtig past in de Winter Weimarstraat.

Op 17 november zal de eerste acte de présence van het dansgezelschap plaatsvinden en wel tijdens de Theatrale buurt bingo. ‘Wat we die avond precies gaan doen is natuurlijk nog een verrassing, maar we brengen in ieder geval een leuke prijs mee, namelijk, 2x 2 kaarten voor onze nieuwe kerstproductie “A Christmas Carol” in het Zuiderstrandtheater’ aldus Thom Stuart, een van de twee artistiek leiders van DeDDDD. .

Op 14 december vervolgt het programma van DeDDDD zich met optredens in diverse etalages van winkels in de Weimarstraat. Het publiek kan genieten van verschillende danssolo’s, gedanst door de topdansers van DeDDDD. Aansluitend zal er in de tent op het Regentesseplein, waar het Winterlicht Festival plaatsvindt, een groot groepsstuk gedanst worden door de dansers van DeDDDD.

Tot slot kun je op 15 december éénmalig een kijkje nemen in de keuken van DeDDDD. Speciaal voor iedereen uit de wijk verhuizen de dansers voor één dag naar De Nieuwe Regentes en stellen zij de balletles, repetities en een kostuumrepetitie open voor publiek. Als allereerste kun je genieten van de prachtige kostuums en choreografieën van ‘A Christmas Carol’.

Kortom een dansante Winter Weimarstraat, door en voor de wijk. Thom Stuart: “Wij hopen veel buurtbewoners te mogen ontmoeten en te kunnen inspireren tijdens deze dagen. Wees welkom en geniet van al het moois dat dans te bieden heeft!”.

Het programma op een rij:

 • 17 november 2019: Buurt Bingo, 16.00-18.00 uur, Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20a
 • 14 december 2019: Dansen in de etalages, tussen 14.00-18.00 uur, Locaties: De Nieuwe Regentes (Weimarstraat 63), Headz for Hair (Weimarstraat 48A), HAGUEGYM (Weimarstraat 13)
 • 14 december 2019: Groepschoreografie “Dance of the Blessed Spirits” op ‘Winterlicht’ festival, 19.00-19.30 uur, in de tent op het Regentesseplein
 • 15 december 2019: Openbare doorloop/repetitie A Christmas Carol. Locatie: De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63. Tijden:
  – Balletles 10.30-12.00 uur
  – Openbare repetitie 12.30-14.00 uur
  – Doorloop 2e acte ‘A Christmas Carol’ 16.00-17.00 uur
  Bovenstaande activiteiten zijn alleen te bezoeken tijdens de genoemde tijden, later binnenkomen of eerder vertrekken is niet mogelijk.