Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Mensen met een te volle woning… Creatieve coaches gezocht!

Al ruim 20 jaar helpt ‘Over de Drempel’ mensen met een te volle woning om hun huis op te ruimen. Vaak hebben zij ook een psychische beperking. ‘Over de Drempel’ zoekt vrijwilligers, coaches die met geduld en aandacht mensen helpen hun overvolle woning te ordenen en weer beter voor zichzelf te zorgen. Vrijwilligers bezoeken deze mensen één keer per week een dagdeel.

Goed kunnen luisteren

‘Over de Drempel’ zoekt coaches die goed kunnen luisteren, geduldig zijn, houden van een uitdaging en om kunnen gaan met mensen die anders zijn dan doorsnee. Zij krijgen een introductie in onderwerpen als psychische ziektebeelden, alcoholverslaving en hygiënische probleemsituaties.

Meedenken en steun aan elkaar

Vrijwilligers ontvangen een onkostenvergoeding en zijn verzekerd. Jaarlijks is er een training, een uitje en een etentje samen met cliënten. In de organisatie steunen de vrijwilligers elkaar en ze denken tijdens intervisiebijeenkomsten met elkaar mee. Professionele hulpverleners van Meldpunt Bezorgd zorgen voor begeleiding. Voor meer informatie: Jan Grotendorst, T 070 318 16 16, – jgrotendorst@stekdenhaag.nl