Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Lorelei Café – Waar iedereen zich welkom mag voelen

Het echtpaar Pamela Jacobs en Maarten Drijber woonde al 25 jaar in onze wijk, toen ze besloten om weer iets te gaan beginnen op horecagebied. Ze hadden er echt zin in, nadat Pamela zeven jaar geleden Strandpaviljoen Zuid had verkocht. Het pand aan het Regentesseplein kwam beschikbaar en daar gingen ze aan de slag. Ze verhuisden naar de woning erboven en begonnen aan een fikse verbouwing, inclusief de aanleg van een kelder. Het had allemaal nogal wat voeten in de aarde, maar het resultaat mag er zijn.

Duurzaamheid en diervriendelijkheid

“Het is fijn om hier wonen en werken te combineren en de kinderen (8 en 10) gaan hier in de buurt naar school. We zijn hier erg hartelijk ontvangen en krijgen veel complimenten over de inrichting en het eten en drinken.” Pamela en Maarten betrekken hun waren van bedrijven die duurzaamheid en diervriendelijkheid als kernwaarde hebben, en ze proberen zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Op het dak liggen zonnepanelen. Ze voelen zich betrokken bij de buurt en met het plein en denken mee in een bewonersinitiatief om het Regentesseplein toegankelijker te maken en meer met het plein te doen.

Elk seizoen een eigen kaart

Aan belangstelling geen gebrek, want Lorelei Café loopt vanaf het begin heel goed. “We willen graag een ontmoetingsplek zijn voor de wijk. Er komen veel eters, maar ook als je gewoon iets wilt komen drinken ben je van harte welkom. Het is onze grootste wens dat iedereen en van elke leeftijd zich hier welkom voelt. We willen elk seizoen de kaart wisselen. Voor het najaar bijvoorbeeld een konijnenstoof of polenta, vleesgerechtjes en paddenstoelen. En natuurlijk vis, we liggen tenslotte niet voor niets aan zee.”

Lorelei Café, Regentesseplein 11, 070-7443972, open van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 23.00 uur.