Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Golfin’ the City – Golfen in de Van Swietenstraat

Het Regentesse/Valkenboskwartier herbergt voor velen nog steeds verborgen plekken. Zo ook een heuse indoor-golfbaan in de Van Swietenstraat 114. Geen mini-golfbaantje, geen enorm gebouw, maar een betrekkelijk kleine ruimte waar je met behulp van een simulator de golftechniek onder de knie kunt krijgen.

Koninklijke Garde

Golfin’ the City zit hier al jaren. Mark de Vries kreeg in 2011 de beschikking over een ruimte in een mooi historisch pand uit 1892, naar verluidt voorheen de stallen en het koetshuis van de Koninklijke Garde. De grote deuren wijzen nog op dit gebruik. Mark had een passie voor golf en richtte deze ruimte in als indoor-golfbaan met een golfsimulator.

Touchscreen

Michael Sombroek leerde Mark eind 2014 kennen en werd uiteindelijk zijn compagnon. “Ik was al vele jaren golfleraar in Genk in België en in het begin reed ik een paar keer per week op en neer. Uiteindelijk ben ik in 2015 hiernaartoe verhuisd. Nu woon ik zelf ook in de Van Swietenstraat.” Inmiddels is hij hier wekelijks 5 á 6 dagen aanwezig. Hij demonstreert hoe het werkt: met een flinke mep met zijn golfstick slaat hij een golfbal in een groot touchscreen met de afbeelding van een golfbaan. Je ziet de bal door de lucht en uiteindelijk op de grond op weg gaan naar de volgende hole. De computer geeft de score aan.

Relaxed

“Het voordeel van een indoor-golfbaan is dat het je niet veel tijd kost. Je kunt het af en toe eventjes een uurtje doen. De meeste klanten werken en hebben niet veel tijd. En in de winteravonden heb je genoeg licht. Op een echte golfbaan kan dat best lastig zijn, bovendien is de temperatuur vaak onaangenaam. De enige goed toegankelijke golfbaan is in Rijswijk, andere golfbanen hebben een erg gesloten ballotagesysteem. Hier kunnen vaste leden zelf de ruimte openen, de computer instellen en aan de slag gaan.”

GVB

Michael geeft bij Golfin’ the City ook les. “Je kunt hier je golfvaardigheidsbewijs (GVB) halen. De techniek oefen je hier om die later buiten toe te passen. Na een aantal indoor-lessen heb je die techniek al gauw in de vingers. Je krijgt een op een les en het is lekker relaxed. Na een aantal lessen ga ik met de klanten naar de echte golfbaan om ze te laten kennismaken met buitenomstandigheden. Tussen haakjes, ook topspelers maken gebruik van een simulator.” – info@golfinthecity.nl,
06 – 41708007