Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Even binnenlopen bij Schroeder ‘269’

Hé, er was toch al een buurthuis van Schroeder? Een Buurthuis van de Toekomst? In de Weimarstraat op nummer 364 toch? Maar dat is nu het TheeLokaal. Lekkere thee overigens en je kunt er ook lunchen: boterhammen met zelfgemaakte jam van de pruimenboom die om de hoek in de tuin staat van het nieuwe buurthuis van Schroeder, Fahrenheitstraat 269.

Haags Ontmoeten

Het is een kringloopwinkel én een buurthuis van de toekomst. Wijkbewoners kunnen er terecht bij de sociaal beheerders en trajectbegeleider voor activiteiten, om iets te organiseren, met een hulpvraag of gewoon voor een kop koffie. Zo is er een open inloop voor mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen en hun mantelzorgers. En het is een van de locaties van Haags Ontmoeten voor ouderen voor wie zelfstandig wonen lastiger wordt en voor hún mantelzorgers.

Het nieuwe gezicht van Schroeder ‘269’

Het nieuwe gezicht van Schroeder ‘269’is Esther Broere. Ze is sinds 1 augustus sociaal beheerder en trajectbegeleider en werkt samen met haar collega, assistent-sociaal beheerder Raymond Maduro. De buurthuizen in ReVa werden gesloten. Voor een nieuwe sociaal beheerder betekent dit dat zomaar even bij een buurtcentrum of een jongerencentrum naar binnen stappen er niet meer bij is. Eigenlijk moet alles opnieuw uitgevonden worden. Voordeel voor Esther persoonlijk is dat ze ReVa kent. Ze is hier geboren en getogen.

Ontmoetingsplek

De plek op de Fahrenheitstraat, om de hoek van de Weimarstraat, is nog wat onbekend, maar het valt Esther al wel op dat er allerlei mensen binnen komen lopen. En dat is precies wat ze wil. Ze streeft ernaar dat iedereen, van jong tot oud, zich thuis voelt. Dat nummer 269 een gezellige ontmoetingsplek is waar mensen initiatief kunnen nemen om dingen te gaan doen.
Maar Esther doet, om goede keuzes te maken, niets overhaast. Eerst gaat de bezem door het pand om het gezelliger en lichter te maken.

Koffie, ontbijt en buurthap

Benieuwd? Iedereen is welkom – om vrijdags mee te ontbijten, en om ‘s woensdags aan te schuiven voor de buurthap. Ondertussen gaat de verkoop van boeken, muziek en spelletjes gewoon door. Bovendien staat elke dag de koffie klaar. En ideeën zijn welkom.
Meer informatie: www.schroeder.nl


Buurthuizen van de Toekomst

In 2010 besloot de gemeente te bezuinigen op het welzijnswerk: gebouwen werden gesloten op voorwaarde dat activiteiten onderdak zouden vinden in Buurthuizen van de Toekomst. Een onmogelijk idee en we kunnen rustig stellen dat dat is mislukt. De Buurthuizen van de Toekomst konden al die activiteiten, van drie grote buurthuizen in ReVa, onmogelijk overnemen. – KonkreetNieuws

Foto: John Martienus