Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

8e Nimbyfestival in de regen Fuck the sunshine

‘Fuck the sunshine’ is niet zo’n nette songteksttitel . De tekst klonk tijdens het leuke kleinschalige Nimby festival (nu alweer voor de 8e keer) in het hofje tussen de Darwinstraat en de Noorwitzstraat. Maar het weer zat dan ook nogal tegen deze zaterdag 7 september op dit charmante buurtfestival. Rond een uur of 6 in de middag waren er meer dan 100 mensen aanwezig: druk in gesprek en aan het genieten van allerlei heerlijk voedsel. Veel buurtbewoners, maar we spotten bijvoorbeeld ook Joris Wijsmuller, de man van de Haagse Stadspartij. Al snel begon het fors te regenen. De tent leek daar gelukkig tegen bestand.

Onze huisdichter

De aftrap van de podiumoptredens was aan onze huisdichter Sebastiaan van Loenen. Hij liet met verve zijn gedicht ‘Regentesseplein’ horen. Daarna volgde een aantal bands, waaronder Three Little Clouds die onder meer het lied ‘Fuck the sunshine’ ten gehore brachten. Met zo’n titel jaag je de weergoden wel op hol. De avond eindigde met een disco. Kortom, ondanks de regen was het weer een geslaagd buurtfestival.

Foto: Fuck the Sunshine