Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Veggies On Fire wint Gaia Green Award 2019

Dat je niet groot hoeft te zijn om op te vallen, liet puur vegan restaurant “Veggies On Fire” zien tijdens de prijsuitreiking van de Gaia Green Awards 2019 voor de horeca tijdens Gastvrij Rotterdam op dinsdag 24 september 2019, in de categorie meest groene restaurant van Nederland en België.

Veel restaurants beroepen zich op hun duurzame en biologische karakter. Certificatie blijft vaak uit en je moet de ondernemer maar op zijn woord vertrouwen. Bij Veggies On Fire is dit anders. Zij zijn EKO (keurmerk) Goud gecertificeerd en hebben tevens het Certificaat ‘Palmolie Vrij’. “Duurzaamheid zit in onze genen. Bij de opbouw van het restaurant gebruikten wij duurzame verf. Wij hebben zelf gerenoveerde meubels en hebben onze bar en spoelkeuken geheel gebouwd uit Zuid-Hollands naaldhout.
Doordat Veggies On Fire een volledig plantaardige keuken voert, nemen zij geen aandeel in de consequenties van de vleesconsumptie. Om massale ontbossing in tropische landen te voorkomen, gebruikt Veggies On Fire ook geen palmolie.
Het voorkomen van dierenleed is de belangrijkste motivatie en de eerste stap geweest om in 2013 in Nederland het eerste restaurant “Veggies On Fire” te openen, met een puur plantaardige menukaart “die ook bijdraagt aan het behoud van een vruchtbare aarde en de algehele gezondheid van de mens.”

Veggies On Fire – Beeklaan 385 – 2562 AZ – Den Haag
Geopend: woensdag tot en met zaterdag van 17:00 tot 23:00 uur, www.veggiesonfire.nl

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocaties die zich het afgelopen jaar aantoonbaar hebben ingespannen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen. https://groen123.wixsite.com/gaiagreenawards