Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Garage Bunschoten: ouderwets vakmanschap

Je raakt met sommige klanten echt bevriend

Al ruim 65 jaar zit stadsgarage Bunschoten in de Boylestraat 23-31. En in al die tijd heeft het bedrijf maar twee eigenaren gehad. Eigenaar Erik Vink bedient er al 33 jaar zijn klanten. “Ik heb 13 jaar voor de oude eigenaar gewerkt. Daarna heb ik de zaak overgenomen.” Erik heeft iets met auto’s. “Het heeft er altijd al ingezeten. Ik was altijd aan het sleutelen. Fietsen, brommers, auto’s.” Geen wonder dus dat hij monteur werd.

Echte buurtgarage

Garage Bunschoten is een echte buurtgarage. “Met de meeste klanten heb ik een heel goede band. Mensen lopen makkelijk binnen voor een praatje. Met sommige buurtbewoners ben ik echt bevriend geraakt. Ik word zelfs weleens te eten uitgenodigd. En toen mijn kinderen geboren werden, had ik ook wel klanten die op kraamvisite kwamen.” Toch verandert het klantenbestand, volgens Erik. “De buurt verandert, oude mensen verhuizen of zijn overleden. Nieuwe bewoners in de buurt weten me minder te vinden.” Vreemd eigenlijk, want wat is er nu handiger dan een buurtgarage? “Het is dichtbij huis en veel persoonlijker. Je hebt direct contact met de monteur. Dat heb je bij een grote dealer niet. En het is vertrouwd. De mensen kennen me en weten wat ze aan me hebben.”

Vertrouwen

Klanten kunnen bij Erik voor alle garagewerkzaamheden terecht: apk-keuringen, reparaties, onderhoud, poetsbeurten. “Ik verkoop ook af en toe occasions. Of ik ga in opdracht van klanten op zoek naar een auto. Ik rij dan door het hele land, en zelfs naar Duitsland op zoek naar een geschikte betaalbare auto. Dat vind ik echt leuk om te doen. Dan vertrouwen mensen je echt.” Eén klant rijdt inmiddels al in de derde auto die Erik voor hem heeft gevonden. Als dat geen kwestie van vertrouwen is.