Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Canterbury Tales: gemoedelijke huiskamer

Elke dag scones op de toonbank

Als er op die dag in november géén verhuiswagen in de weg had gestaan, was ‘brunchroom’ Canterbury Tales misschien wel nooit in het Regentessekwartier neergestreken. Dan hadden we nooit kunnen genieten van de zelfgemaakte baksels en de altijd zonnige Elise de Vuijst, eigenaar van Canterbury Tales. “Ik kwam héél toevallig dit pand op het spoor. Ik moest in de Weimarstraat zijn, er stond een verhuiswagen, dus ik nam de Kepplerstraat. Ik zag dit pand en stopte met piepende remmen”.

Schots en scheve baksels

Canterbury Tales zit op de hoek van de Regentesselaan en de Kepplerstraat. Eigenaar Elise is socioloog. Vier jaar in Canterbury gestudeerd, promotieonderzoek gedaan bij de TU Delft. De wetenschap bleek niets voor haar te zijn. “Maar dat sociale contact in de horeca vind ik wél heel leuk. Ik houd van verhalen, en van mensen. Vandaar de naam: Canterbury Tales.” Elise wilde een knipoog naar de Engelse pub. “Die hebben zo’n gemoedelijke sfeer. Je kunt er neerstrijken om iets te eten, om te kletsen of gewoon een spelletje te doen. Een soort huiskamer. Zoiets wilde ik hier ook beginnen. Met schots en scheve baksels en elke dag scones op de toonbank.”

Warm bad

Alles wordt zelf gemaakt in het eigen keukentje. “Ik houd ontzettend van bakken. En ik vind het ook zo leuk om te zien hoe mensen reageren op onze baksels.” Elise koopt zoveel mogelijk in de buurt zelf in. “Brood halen we bij de desembakker bij de benzinepomp aan de Regentesselaan, groente en fruit bij Primamarkt om de hoek.” De buurt is dan ook blij met het nieuwe tentje. “Iedereen reageert zó lief. Echt een warm bad. De eerste dag kreeg ik een plant: gefeliciteerd van de hele straat. Dat voelde als een dikke schouderklop.”