Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Vegetarisch smullen bij Ali’s

‘Ali’s Lebanese incredible sandwiches’ wordt gerund door Ali Shiet en Ali Haidar. Geboren in Libanon, maar inmiddels alweer jaren in Nederland. Allebei een goede baan, de een in een koffiefabriek, de ander bij KPN
. Toch droomden ze van een eigen bedrijf. “We wilden altijd al voor onszelf beginnen.” Dus toen het hoekpand aan het Regentesseplein 228 beschikbaar kwam, hoefden ze niet lang na te denken. “Het is een mooie locatie, een leuke buurt, dus: waarom niet?” Vervolgens staken de mannen de koppen bij elkaar. “We wilden iets unieks, iets aparts, iets dat nog niet bestaat. Zo kwamen we uit op een vegetarisch/veganistisch concept.”

Te mooi voor woorden

Zonder veel horeca-ervaring stortten ze zich in het avontuur. De ene Ali nam ontslag en stopte al zijn spaargeld in de zaak. De andere Ali hield zijn baan aan en werkte ’s avonds bij Ali’s. Sinds kort heeft ook hij zijn baan opgezegd. “We zijn expres voorzichtig begonnen. Niet te veel reclame, niet te veel op de kaart. Eerst maar eens kijken of het zou lukken.” Zo werd de reputatie stap voor stap opgebouwd. Dat pakte goed uit. Ali’s is inmiddels een begrip in de buurt. En niet alleen voor vegetariërs. “Iedereen die hier komt, is lovend. Het is te mooi voor woorden.”

Dagelijks vers

Ali’s is open van 11.30 tot 22.00 uur, voor lunch, diner of een snack tussendoor. Eten afhalen en thuis laten bezorgen kan ook. Ali’s verzorgt ook de catering voor bijzondere gelegenheden. Al het eten wordt dagelijks vers bereid. “Elke avond is de koelkast leeg; we maken alles vers klaar. Zo kunnen we kwaliteit garanderen.” Op de kaart staan Libanese specialiteiten en streetfood, zoals de wraps met gebakken bloemkool en aubergine met huisgemaakte granaatappelsaus. Ali’s moeder maakt de hummus en de falafel; zijn vader de pasteitjes. Het zijn de meest populaire gerechten op de kaart.