Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Stokstaart: mooi kinderspul

In Weimarstraat 65, naast theater De Regentes, zit sinds een paar maanden een bijzondere kinderwinkel: Stokstaart. Susan Adam, conservator bij het Gemeentemuseum Den Haag en eigenaar van de winkel: “Ik houd ervan om me te omringen met mooie spullen. Bovendien ben ik dol op kinderboeken. Ik heb thuis een enorme verzameling. Dat wilde ik graag combineren in een eigen winkel.”

Goed verhaal

In de winkel is kinder- en babykleding te koop, maar ook houten speelgoed, kinderboeken en bijzondere spullen zoals servies, rugzakken, kussens of beddengoed. Susan verkoopt vooral dingen die ze zelf mooi vindt. “Het moet een beetje bijzonder zijn. Ik kijk naar vormgeving, kwaliteit, originaliteit. En of het duurzaam en eerlijk geproduceerd is. Ik verkoop alleen spullen met een goed verhaal. Bij kinderkleding let ik erop dat het comfortabel is: het moet lekker zitten en kleurrijk zijn.” Het assortiment wordt steeds vernieuwd. Susan verheugt zich al op de houten dieren van Ostheimer die binnenkort komen. “Die mag niet zomaar iedereen verkopen, daar ben ik heel trots op.” Het aanbod is zeker niet doorsnee, “maar ik zorg dat ik ook kleine cadeautjes heb van rond een tientje voor een kinderfeestje.”

Marije Tolman

Stokstaart verkoopt ook kinderboekillustraties. “Ik vraag regelmatig illustratoren om hier te exposeren. De originele illustraties zijn ook te koop. Leuk voor op een kinderkamer.” Op 9 en 10 juni, als het Boekids-festival neerstrijkt in theater De Nieuwe Regentes, exposeert de Haagse illustratrice Marije Tolman in de winkel, bekend van het veelbesproken prentenboek Vosje. De winkel en de expositie bezoeken kan op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 10.00 uur. Wie nieuwgierig is geworden, kan alvast een kijkje nemen op www.stokstaartshop.nl. Daarop plaatst Susan elke dag een nieuwe foto. Die foto’s zijn kunst op zich: prachtige stillevens in mooie kleuren. Hier is de conservator aan het werk.