Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Samen een kunstwerk maken

Op 19 juli start bij Galerie Paper Art & Design aan de Weimarstraat 56 een bijzonder wijkproject: samen met kunstenaars Miriam l’Herminez en collega Marna Ouwehand maken buurtbewoners een kunstwerk. Miriam en Marna roepen wijkbewoners op mee te doen met dit werk.

Nu te zien in Paper Art & Design

Miriam was al eerder betrokken bij een vergelijkbaar project en dat werk staat nu in de galerie: 9 doeken en 9 objecten (koffertjes). De doeken bestaan uit silhouetten van mensen met verschillende culturele of religieuze achtergronden. De voorzijde van deze beelden is zwart-wit, zonder herkenbaar gezicht. De achterzijde van de beelden bestaat uit Nederlandse kranten (tekst, koppen en foto’s). De koffertjes zijn beplakt met kranten uit verschillende andere taalgebieden. Zij vormen een metafoor voor waardevolle bagage.

Oproep

Tijdens de expositieperiode (12 juli – 28 sept) zijn de kunstenaars op de vrijdagmiddagen aanwezig om bewoners meer te vertellen over de werken en om verder te praten over verhalen die gaan over de bewoners en over deze wijk. Deze verhalen zijn de start van het nieuwe project. Het kan gaan over wat er speelt in de buurt of wat belangrijk is voor bewoners. Mogelijke onderwerpen zijn: de historie, de toekomst, diversiteit, rolmodellen, portretten van bewoners of het karakter en de schoonheid van de wijk. Kortom: een uitnodiging om mee te kijken, praten, denken en doen! Het eindresultaat wordt een nieuw kunstwerk en hoe dat eruit gaat zien bepalen buurtbewoners en kunstenaars met elkaar.

Wanneer

Het nieuwe project start op 19 juli. Heb je interesse of ideeën, neem contact op met
Miriam L’Herminez, 06-4628320 of Miriam.lherminez@gmail.com