Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Het boze oog in de Weimarstraat

Sinds eind maart 2019 staat op de hoek van de Noorderbeekdwarsstraat en de oneven zijde van de Weimarstraat een hoge paal met daarin een zwart bol oog. ‘Flexibele camerabeveiliging’ heet dat in justitiekringen.

Als je een tegel optilt

Je kunt je afvragen of de paal wel goed staat. Hebben de camera’s zicht op wat zich in de zijstraten afspeelt? Als je een tegel optilt in je tuin, schieten de pissebedden alle kanten uit. Zou dat ook gebeuren met de ‘schurken en schurkjes’ in de buurt van zo’n paal? De eerste geluiden van omwonenden zijn niet gunstig: de onderhavige hoek is wel rustiger geworden, maar de gebruikers, dronkenlappen en mogelijke dealers trekken nu wellicht ook de nabijgelegen Fultonstraat in. Het onlangs vernielde gevelbeeld aan een winkel in de Noorderbeekdwarsstraat is nou net een plek die buiten de waarneming valt. Een andere plek was niet mogelijk volgens een geraadpleegde politieman.

Geheimzinnig

Kan zo’n oog niet aan een lange haak aan de paal bijvoorbeeld? Dan kan het verder kijken. Wie kijkt er eigenlijk naar de opgenomen beelden en wat gebeurt er dan mee? Het is in ieder geval geheimzinnig, maar of de Weimarstraat ervan opknapt?