Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Buurttuin Uitvindershof is open!

Op zaterdag 22 juni is de buurttuin Uitvindershof feestelijk geopend door burgemeester Krikke. De tuin is doordeweeks geopend van 9.00 uur tot zonsondergang (’s zomers tot 20.00 uur) en in het weekend vanaf 10.00 uur. Een plek voor bezoekers om even tot rust te komen in een oase van groen in het hart van het Regentessekwartier.

Groene oase

De Uitvindershof ligt tussen de Van Swindenstraat, Newtonstraat en Regentesselaan. De ingang is in de Van Swindenstraat, naast huisnummer 6. Eerst was het een binnenterrein van een daar gevestigde houtzagerij, toen een half-betonnen speelplaats van een kinderdagverblijf en daarna een braakliggend terrein tussen de huizen, bijna verborgen voor voorbijgangers. Wat ooit een kaal plein was, is nu langzaam maar zeker veranderd in de groene oase die buurtbewoners al een tijdje voor ogen hadden. Met fruitbomen, zitplekken, vogelhuisjes, een vijver en plantenbakken. Een rustige groene tuin, met af en toe leuke activiteiten voor jong en oud.

Geduld

Dankzij het initiatief en doorzettingsvermogen van een groep enthousiaste buurtbewoners is de buurttuin Uitvindershof ontstaan. Meer dan een jaar zijn ze bezig geweest met plannen maken en subsidies regelen, daarna zijn ze nog weer ruim een jaar in de weer geweest met de uitvoering. Bestuurslid Sanne Maes: “We hadden geluk dat we veel knowhow in de buurt hadden. Na het overleggen, regelen, afstemmen en plannen maken, kon de aannemer aan de slag en kon de grote transformatie eindelijk beginnen.” Al met al duurde het allemaal langer dan ze van tevoren bedacht hadden. Maar “om het goed te doen, moet je nu eenmaal geduld hebben.” Daarnaast is er in de Uitvindershof ook samen met buurtgenoten hard gewerkt. Zowel in oktober als in mei was er een gezamenlijke buurt-klusdag. Op deze dagen werd er groen geplant, geverfd, mozaïeken gemaakt, onkruid gewied, enzovoort. De Uitvindershof heeft zo dankzij ieders inzet zijn vorm gekregen.

Eetbaar

De beplanting van de tuin bestaat voornamelijk uit eetbare vruchten. Zo komen er naast educatieve projecten met kinderen uit de buurt ook plukdagen. De initiatiefnemers hopen dat nog veel Uitvindershovenieren zich in de toekomst zullen blijven inzetten om de Uitvindershof een succes te laten zijn. Wil je ook iets betekenen in de Uitvindershof? Meld je aan via vrijwilligers@uitvindershof.nl. Voor nieuwsupdates volg de Uitvindershof op facebook.com/uitvindershof of kijk op www.uitvindershof.nl