Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Stadsdeelkantoor Segbroek krijgt andere functie

Vanaf 1 juli kunnen inwoners van Den Haag voor paspoorten, ID-kaarten, rijbewijzen en parkeervergunningen terecht bij de stadsdeelkantoren Centrum en Escamp. De andere stadsdeelkantoren, waaronder Segbroek, worden Informatie- en Hulppunten.

Foto: Haagse Beeldbank

Stadsdeelkantoren Centrum en Escamp

Centrum en Escamp kunnen Hagenaars overdag en ’s avonds op afspraak kunnen langskomen. De vrije inloop op deze stadsdeelkantoren blijft bestaan, maar wordt per 1 juli beperkt tot 1 uur in de ochtend. In de periode voorafgaand aan de zomervakantie is stadsdeelkantoor Escamp 10 weken lang ook op zaterdag open.

Informatie- en Hulppunten

De stadsdeelkantoren Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen en Segbroek hebben per 1 juli de functie van Stadsdeel-Informatie- en Hulppunt. Hagenaars kunnen hier terecht voor informatie over de gemeentelijke dienstverlening. Maar ook voor hulp bij het maken van een afspraak of het digitaal aanvragen van producten en diensten.

Minder bezoekers

De gewijzigde dienstverlening van de balies van Publiekszaken en de nieuwe openingstijden waren nodig omdat de geldigheidsduur van reisdocumenten is verlengd naar 10 jaar. Aangezien de Hagenaar zijn zaken ook steeds vaker digitaal regelt, komen er minder bezoekers naar de balies.