Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Buurtschuur Segbroek doen we samen

Vruchtbare startbijeenkomst op 28 mei

Nu er een onderkomen is gevonden voor de Buurtschuur in het gebouw van Eekta in de Boylestraat 20, er een nieuwe vloer is gelegd en er geschilderd is, nu er al best wat aan gereedschap is gedoneerd (o.a. door Gered Gereedschap), is het tijd om volgende stappen te zetten. Inmiddels heeft initiatiefnemer Jeroen Boon hulp gekregen van Boy Zandbergen, sociaal ondernemer van Onzichtbaar Den Haag, om door te pakken met het project.

Startbijeenkomst

Samen zaten ze deze startbijeenkomst op 28 mei voor. De opkomst was niet groot, maar het enthousiasme van de aanwezigen (m/v) was dat wel, en dat gold ook voor de bruikbaarheid van de gedane suggesties. Al heel snel daarna gingen betrokken buurtbewoonster Georgina (“zo verdrietig, al dat ongebruikte gereedschap”) en hobbyklusser Maaike, samen met zich al eerder aangemelde vrijwilligers, alle geschonken apparatuur en gereedschap administreren, inventariseren en controleren. Inmiddels heeft Jeroen in De Nieuwe Regentes een gloedvol betoog over de Buurtschuur gehouden tijdens de Vaderdag-buurttalkshow met Marcel Verreck op zondag 16 juni.

Delen de norm

Wat was de Buurtschuur ook alweer? Heel praktisch: een plek waar wijkbewoners gereedschap kunnen lenen. Waarom zou je een boor, een hogedrukspuit, een schuurmachine in huis moeten hebben als je die maar een paar keer per jaar of nog minder gebruikt? Hoe prettig is het dat ook anderen van dat gereedschap gebruik kunnen maken, en dat je ook kunt klussen met goede apparatuur als je een kleine beurs hebt? Wie weet wordt de Buurtschuur wel een plek waar je ervaringen en tips kunt uitwisselen over de klus die je wilt gaan oppakken, waar je een kopje koffie kunt drinken en een praatje kunt maken met buurtbewoners. En niet te vergeten, een plek waar jij je (bijna) niet gebruikte gereedschap kunt doneren; mocht je het weer nodig hebben, dan weet je waar het is. Jeroen: “Uiteindelijk kan het ertoe leiden dat de Buurtschuur een normalere situatie wordt dan eigen gereedschap in huis hebben. Dat delen de norm wordt.”

Vrijwilligers en gereedschap gevraagd

Er zijn nog steeds vrijwilligers nodig. Om af en toe fysiek aanwezig te zijn tijdens de openingsuren van de Buurtschuur, de uitleenadministratie bij te houden, het gereedschap professioneel en overzichtelijk op te hangen, op te ruimen, in te richten, de communicatie te doen. Verder kan de Buurtschuur nog een heleboel goed gereedschap gebruiken.

Opbouw-& Opruimmiddag

Op zondag 30 juni is er van 13.00 tot 16.00 uur in de Buurtschuur een Opbouw- & Opruimmiddag, waarvoor nieuwe vrijwilligers zeer welkom zijn. Boylestraat 20. Aanmelden vrijwilligers en gereedschap bij Jeroen Boon, boon.je@gmail.com. Zie ook: www.segbroekdeelt.nl