Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

GroenLinks roept De Prael uit tot ‘Haagse Werkgever van het Jaar 2019’

[Persbericht] – Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en wordt jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

De Prael is een Nederlandse brouwerij, met vestigingen in meerdere steden. Hun motto is ‘mens & bier, een perfecte combinatie’: ze combineren het brouwen van bier met een sociale boodschap en sociaal werkgeverschap. Binnen het bedrijf worden mensen opgeleid en aan het werk gezet op een plek die bij hen past. Zo heeft De Prael in Den Haag niet alleen een brouwerij, maar ook een proeflokaal en worden er rondleidingen aangeboden. In totaal biedt dit in Den Haag aan 70 mensen werk.

Erlijn Wenink, GroenLinks raadslid: “In onze stad zijn er veel mensen die, door wat voor omstandigheid dan ook, extra moeilijk aan een baan kunnen komen. Er wordt veel gesproken over wat die mensen zelf allemaal zouden moeten, maar veel te weinig over wat werkgevers kunnen doen om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. De Prael is echt een fantastisch voorbeeld van puur sociaal werkgeverschap, met oprechte aandacht voor mensen. En ja, dan smaakt het bier mij als GroenLinkser ook gewoon lekkerder.”

De Prael reageert verheugd op de winst. “Wij nemen deze titel met veel dank in ontvangst. Zonder het harde werk van onze medewerkers was dit nooit gelukt en we zijn dan ook erg trots op hun inzet, elke dag weer,” aldus Jan Koppen, operationeel directeur van De Prael Den Haag. “Daarnaast wil ik graag benoemen dat wij mede namens het warme welkom van de gemeente Den Haag, en de fijne samenwerking met verschillende zorginstellingen zo snel onze visie en missie hebben kunnen waarmaken. ‘Mens en Bier’ zijn dan ook zeker samen gekomen in De Prael Den Haag, en wij hopen nog jarenlang deze titel te mogen waarmaken.”

De prijs van de Haagse GroenLinks fractie wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Vorig jaar ging de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ naar Happy Tosti. Eerder mochten GreenFox Social Return en Du Nord Rijwielen de titel al dragen.