Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Benefietconcert ten bate van LHBTI-vluchtelingen op 7 juni

Dienstencentrum Copernicus organiseert samen met jonge musici uit Den Haag op 7 juni een benefietconcert met klassieke muziek in het kader van The Hague Pride. De opbrengst wordt gebruikt om lhbti-vluchtelingen in Nederland in de gelegenheid te stellen om bijeenkomsten van LGBT Refugees Rainbow Den Haag bij te wonen door hun vervoerskosten te sponsoren.
Vanuit de overtuiging dat lhbti-rechten mensenrechten zijn, geven acht jonge Haagse klassieke musici/ensembles op 7 juni belangeloos een klassiek concert. Zij willen geld ophalen om mensen die gevlucht zijn vanwege hun geaardheid in staat te stellen bijeenkomsten bij te wonen voor die doelgroep. Daarvoor wordt samengewerkt met Stichting Rainbow Den Haag, via het project LGBT Refugees.
Naast alle drukte rond de Pride in Den Haag is er dus nu gelegenheid om te luisteren naar prachtige muziek en een steentje bij te dragen aan acceptatie en integratie.
Organisator Dienstencentrum Copernicus is een inclusieve organisatie die al ruim tien jaar 1x per maand een succesvolle roze ouderensoos organiseert. Daarnaast verwelkomt het Dienstencentrum maandelijks jonge Haagse klassieke musici voor kleinschalige klassieke concerten. Dat zijn veelal studenten en recent afgestudeerden aan het Koninklijk Conservatorium.
In dit unieke concert voeren zij belangeloos hun meest favoriete stukken op. Muziek uit de periode van Barok tot modern klassiek, van vocaal tot instrumentaal, en van solisten tot ensembles.

Datum: vrijdag 7 juni 2019
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €10,00
Adres: Dienstencentrum Copernicus, Daguerrestraat 16, Den Haag
www.dccopernicus.nl | Facebook: @dcopernicus | dccopernicus@gmail.com | 070-3603232