Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Zand en Veen IV 19 t/m 21 april in De Nieuwe Regentes

Dit jaar brengt De Nieuwe Regentes voor de vierde keer de eigen productie Zand en Veen op de planken. Persoonlijke verhalen van tien buurtbewoners vormen de rode draad van de voorstelling en gunnen toeschouwers een blik in de levens van mensen die je normaal gesproken op straat voorbijloopt. Zand en Veen IV is van 19 t/m 21 april te zien bij theater De Nieuwe Regentes. Op 22 mei is de voorstelling te zien bij Theater Dakota en op 23 mei bij Theater aan het Spui.

De verhalen

De verhalen in Zand en Veen IV worden afgewisseld met zang en dans, alles onder regie van buurtbewoner en regisseur Hans van der Boom (voorheen Stella Den Haag, NTjong en Het Nationale Theater) die samen met zijn team garant staat voor de kwaliteit.

Artistiek Leider

Laudie Vrancken, artistiek leider De Nieuwe Regentes: “Zand en Veen is een project dat tekenend is voor ons als buurttheater. De voorstelling wordt gemaakt met buurtbewoners, maar wel onder leiding van een professioneel team. Zo ontstaat een voorstelling met herkenbare en persoonlijke verhalen die toeschouwers anders laat kijken naar hun eigen wijk, maar waarvan het artistieke niveau ook altijd hoog is. Voor de makers ieder jaar een bijzonder traject. De spelers geven zich volledig bloot en gaan een grote uitdaging aan door meestal voor het eerst een podium te betreden. De onervarenheid maakt het spannend, maar levert vaak juist de parels op. Van toeschouwers horen we maanden later nog dat hun blik op hun wijk blijvend is veranderd. Toevallige passanten worden meer dan dat. Iedereen heeft een verhaal”.

Voor tickets zie www.denieuweregentes.nl.