Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

“We zijn hier, heel kort – heel lang” 8 maart, internationale vrouwendag

Wethouder Robert van Asten opent de fototentoonstelling op het Regentesseplein

Helemaal rondom op het Regentesseplein staan borden met grote foto’s. Die foto’s zijn allemaal, ergens in de stad, gemaakt door Poolse bewoners van Den Haag. Het is een initiatief van ‘Polka, Centrum voor Poolse vrouwen in Segbroek’. Anna Kowalska van Polka, en organisator van de tentoonstelling: “Ik wilde vooral de Poolse vrouwen een gezicht geven: wie ze zijn, wat ze doen en waar ze van dromen.”

Van Den Haag houden

Ondanks de kou die vrijdagmiddag 8 maart, was de opening door wethouder Van Asten een feestje. ‘Het maakt niet uit waar je vandaan komt, als je maar van Den Haag gaat houden’, was zijn boodschap. Dat dat goed lukt, blijkt uit de mooie foto’s en de verhalen erbij. Het is een weergave geworden van het leven van gewone mensen die met veel plezier in Den Haag wonen.

Haagse Kracht Award

Een week later was het weer feest voor Polka. Toen ontvingen zij, uit handen van Tweede Kamerlid Salima Belhaj de Haagse Kracht Award. Dit is een waarderingsprijs van D66 voor emancipatie- en diversiteitsinitiatieven. Polka levert een belangrijke bijdrage aan de binding van Poolse vrouwen met de stad Den Haag, en daarmee ook andersom. Een mooie wisselwerking. De fototentoonstelling op het Regentesseplein is te zien tot eind april.