Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Oproep Onbeperkt070: Den Haag toegankelijk voor iedereen

Zonder belemmeringen deelnemen aan alles wat Den Haag biedt: een avond naar de bioscoop? Dan is er de tram waar je in kan, waar je bij elke halte hoort waar je bent en in de bioscoop is een invalidetoilet. In een restaurant is de akoestiek zodanig dat je elkaar kan verstaan, en dat iemand met gehoorproblemen er ook graag eet. In het stadsdeelkantoor begrijp je meteen bij binnenkomst waar je moet zijn; de ruimte is overzichtelijk en aanwijzingen begrijpelijk. Als je niet zo snel bent, omdat je in een rolstoel zit, spastisch bent of een verstandelijk beperking hebt, hebben mensen in winkels geduld. En ben je welkom in het buurthuis. Mensen met een beperking willen, net als mensen zonder, zelfstandig zijn in hun doen en laten.
Onbeperkt070 Op 14 juni 2019 wordt de Onbeperkt070-prijs uitgereikt aan het beste initiatief of idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte.
Vóór 20 mei! Voorall, de Haagse belangenorganisatie voor mensen met een beperking, roept Hagenaars op massaal goede ideeën te delen of mooie initiatieven aan te dragen via onbeperkt070@voorall.nl. Het winnende idee of initiatief ontvangt €7.500; de tweede plaats krijgt de aanmoedigingsprijs ter waarde van €2.500. Meer informatie over de procedure en inschrijving is te vinden op www.onbeperkt070.nl.