Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Liefdewerk en Dada – de kunst van goed leven

Mechteld (l) en Trudi (r) voor hun pand aan de Laan van Meerdervoort 274

‘Liefdewerk’ en ‘Atelier Dada’ staat op het raam van het pand aan de Laan van Meerdervoort 274. Liefdewerk is het bedrijf van Mechteld van Rheenen en Eric van Veen. Aterlier Dada is van Trudi Nefkens, de moeder van Eric.

De zin van je eigen leven

Mechteld is psycholoog en docent, Eric is politiek filosoof en altijd actief geweest in de sport. Samen hebben ze een model ontwikkeld dat mensen helpt een goed leven voor zichzelf te creëren: het 4-waardenmodel.“Eric had dat model altijd al in zijn hoofd. We hebben het samen doorontwikkeld. Het helpt je de zin of waarde van je eigen leven te ontdekken. Het leuke is dat mensen het snel begrijpen. Het spreekt aan.” Met hun trainingen en workshops leren ze hoe je het model kunt gebruiken om je leven meer in balans te brengen. “Je doet dingen automatisch op je eigen manier. Het model maakt je daarvan bewust. Je ontdekt wat je wilt, wat je mist en waaraan je aandacht wilt besteden in je leven.”

Gratis workshops

Mechteld doet coaching, Eric de marketing. De workshops geven ze om de beurt. Ter kennismaking geven ze ’s zondags gratis workshops. Liefdewerk richt zich ook op relatiecoaching. “Relatietherapie is vaak alleen gericht op de problemen. Het mooie van ons model is dat je je kunt richten op de positieve punten. Het model heeft onze relatie ook verrijkt.”
Ze delen de ruimte met (schoon)moeder Trudi, die kunstenares is en schilderfeestjes organiseert. “Een kinderfeestje of met de hele familie een mooi gezinsportret maken: het kan allemaal. Schilderen is zo belangrijk om je te uiten! Terug naar je kinderlijke creativiteit.”
Liefdewerk en Atelier Dada, www.liefdewerk.org. Iedere eerste zondag van de maand een gratis workshop, zie website. De ruimte is ook te huur voor vergaderingen.