Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Frerick den Haag Trio CD release zaterdag 20 april in De Nieuwe Regentes

We gaan terug in de tijd naar het New York van de jaren 50. Het beroemde kwartet van Miles Davis valt uiteen en iedereen vervolgt zijn eigen weg. Zo ook de legendarische pianist Red Garland die met Paul Chambers en Art Taylor een nieuw pianotrio vormt. Garland maakte met dit trio furore als bandleider, maar vooral als de ultieme ritmesectie. Zo was hij een zeer gewilde sideman en nam hij diverse platen op met bijvoorbeeld John Coltrane, Art Pepper en Sonny Rollins.
Frerick den Haan studeerde aan het conservatorium van Utrecht en was op slag verliefd op het werk van Garland. Met grote zorgvuldigheid selecteerde hij een aantal stukken die hij met zijn trio opnieuw heeft vastgelegd op plaat. Het resultaat is de debuutplaat ‘RED’ met jazz standards uit het American Songbook; typisch voor het repertoire van die tijd. Deze avond nemen we je mee op een tijdreis langs het werk van componisten als Gershwin, Rodgers en Basie met de onvervalste sound of bebop en spoken word.
Frerick den Haan – piano, Jurriaan de Kok – contrabas, Sven Rozier – drums,
www.frerickdenhaan.com
Kaartverkoop: www.denieuweregentes.nl/agenda/2019/04/frerick-den-haan-trio/