Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

DeDDDD & Strandpaviljoen de Fuut werken in nieuwe voorstelling ‘Solo’s @ the Sea’ met strandbeesten van beeldend kunstenaar Theo Jansen

Ook dit seizoen produceren De Dutch Don’t Dance Division en Strandpaviljoen De Fuut ‘Solo’s @ the Sea’. Dit jaar is het thema van dit theaterspektakel aan zee “beeldende kunst”. Dit gaf de artistieke directie van De DDDD meteen de kans om eindelijk met de strandbeesten van kunstenaar Theo Jansen te werken. Daarnaast is deze twaalfde editie van “Solo’s @ the Sea” extra bijzonder, omdat het de laatste editie in zijn huidige vorm zal zijn.

Het avondvullende theaterprogramma inclusief driegangendiner, “Solo’s @ the Sea”, is inmiddels een begrip in Den Haag. Jaar in jaar uit zijn de voorstellingen binnen no time uitverkocht! Dit jaar is het bemachtigen van een kaart voor “Solo’s @ the Sea”, in zijn huidige vorm, een extra must! Het concept komt volgend seizoen terug, maar we kunnen nu al verklappen dat het niet in de vertrouwde vorm zal zijn.
Met dit in het achterhoofd besloten artistiek directeuren van De Dutch Don’t Dance Division Rinus Sprong en Thom Stuart, deze editie van “Solo’s @ the Sea” éxtra bijzonder te maken! Hiervoor zetten zij onder anderen de strandbeesten van beeldend kunstenaar Theo Jansen in.

Rinus Sprong over ‘Solo’s @ the Sea’
“Eindelijk de creaties van Theo Jansen die mee mogen doen. En natuurlijk weer heerlijk eten, dans van wereldklasse in dat goddelijke niet te regisseren decor. Kortom: Iedere keer weer een avontuur. Maar wel voor de laatste keer in deze vorm!”

Over ‘Solo’s @ the Sea’
In 2008 bedachten artistiek leiders Rinus Sprong en Thom Stuart het concept ‘Solo’s @ the Sea’. Hier versmolten zij dans-theater en het prachtige decor van de Noordzee tot één geheel. Iedere solo wordt special op de locatie gemaakt of aangepast.
De avond biedt een afwisselend repertoire van niet alleen dans maar ook andere theatervormen. ‘Solo’s @ the Sea’ is inmiddels een platform geworden waar De dansers van De Dutch Don’t Dance Division hun kwaliteiten van zowel danser als choreograaf kunnen ontwikkelen.

Voorstellingsinformatie:
Speeldata: iedere woensdag, donderdag en vrijdag in mei 2019
Inloop: 18.30 uur
Locatie: Strandpaviljoen De Fuut, Strandslag 10 Markenseplein, Den-Haag
Toegang: €42,50 inclusief driegangendiner
Reserveren: info@defuut.nl | 070354 90 74

Over De Dutch Don’t Dance Division
De Dutch Don’t Dance Division werd in 1996 opgericht door artistiek leiders Rinus Sprong en Thom Stuart. Het dansgezelschap uit Den Haag laat zich niet gemakkelijk in een hokje plaatsen. De voorstellingen, projecten en educatieve initiatieven zijn altijd een verrassing voor de toeschouwers en deelnemers. Toptalent vanuit de wereld én beginnend talent vanuit de regio kan zich in dit gezelschap ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie over De Dutch Don’t Dance Division.