Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De Haagse uitdaging

Schaatsteams worden gesponsord en in ruil zien we schaatsers met een logo op hun pak. Sponsors vinden is niet eenvoudig voor schaatsers. En dat is zeker niet eenvoudig voor organisaties die actief zijn in een wijk als ReVa. Iedere vrijwilligersorganisatie weet hoe lastig het is om financiën te vinden.

Materialen, kennis en ‘handjes’

Sandra de Jong vertelt dat ondernemers best openstaan voor sponsoring, maar het ook graag anders doen. Daar staat bedrijvennetwerk de Haagse Uitdaging voor, een van de 68 ‘Uitdagingen’ in het land. De ‘Uitdagingen’ verbinden bedrijven, verenigingen en stichtingen met elkaar – met gesloten beurs. Het gaat niet om geld, maar om materialen, kennis en ‘handjes’. Verenigingen en stichtingen kunnen aanvragen doen en de Haagse Uitdaging gaat in het bedrijvennetwerk op zoek naar mogelijkheden en helpt verenigingen en stichtingen aan wat ze echt nodig hebben.
“Zo is er Mondial van der Velde ’t Veentje, een verhuisbedrijf met een sociaal gezicht. Als zij panden leeg moeten halen, krijgen wij een telefoontje dat er weer zoveel bureaus, kasten en prullenbakken zijn. Er gaat dan een mailing uit naar alle organisaties die bij ons bekend zijn, en de bureaus hebben zo een nieuwe plek. Ze worden niet weggegooid, en (vrijwilligers) organisaties zijn uit de brand. Ook met kennis gaat het zo: bedrijven leren vrijwilligersorganisaties hoe je een website bouwt bijvoorbeeld, of geven een training over sociale media.”

Groot netwerk

De Haagse Uitdaging staat noodgedwongen stil en Sandra de Jong is op zoek naar nieuwe bestuursleden én bedrijven en ondernemers die mee willen helpen en ervoor kunnen zorgen dat de ‘stilstand’ tijdelijk is.
Sandra is enthousiast: “Er is zoveel in Den Haag waar anderen gebruik van kunnen maken, en ondernemers willen best helpen, maar niet zomaar met geld. Een tijdje terug vroeg een vrijwilligersorganisatie 2000 euro. Toen ik doorvroeg, bleek dat ze laptops en een printer nodig hadden. Geld daarvoor is lastig te krijgen, maar in ons netwerk was het heel eenvoudig om dit voor hen te regelen. Copiatek is bijvoorbeeld een ICT-leerwerkbedrijf dat afgeschreven ICT-apparatuur opknapt, en daarna 25% doneert aan stichtingen, zoals Leergeld, verenigingen, wijkcentra of voedselbanken. En ook dat wordt dan geregeld door de Haagse Uitdaging. Maar het kan ook anders. Een organisatie die een ruimte zoekt en een ander die ruimte heeft. Door de Haagse Uitdaging kwamen zij met elkaar in contact.”

Ondernemers en bedrijven in ReVa opgelet!

De Haagse Uitdaging wil door. ReVa barst van de actieve bewoners en organisaties met ideeën. Denk en doe mee! Sandra de Jong is bereikbaar op telefoonnummer 06-14626758.