groene oracs foto van valerie kuipers

Wethouder Liesbeth van Tongeren in de Vinkensteynstraat

In onze wijk staan op veel plekken ondergrondse restafvalcontainers. Helaas gebeurt het nog te vaak dat mensen hun afval naast de containers plaatsen. Hoe is dat te voorkomen? In andere steden blijkt groen een effectieve oplossing. Den Haag neemt de proef op de som. In Segbroek, Escamp en Centrum krijgen de restafvalcontainers fleurige tuintjes. In andere steden blijkt dit goed te werken. Een fraaie en schone omgeving zorgt ervoor dat mensen minder snel hun afval naast de containers plaatsen.

Echte bloemen en planten

Andere steden gebruiken plastic bloemen. Den Haag is de eerste stad die echte bloemen en planten gebruikt. Bij de selectie van planten wordt rekening gehouden met variatie in bloei, het seizoen, bestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid. Bloembollen zorgen voor extra fleurigheid in het voorjaar.

Vinkensteynstraat

Wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid) gaf zaterdag 9 maart in Segbroek het officiële startsein voor de proef. Daar werden rond twee containers in de Vinkensteynstraat tuintjes geplaatst. Liesbeth van Tongeren: “De tuintjes maken het straatbeeld groener, vrolijker en mooier, maar zorgen er ook voor dat er minder afval naast de bakken neergezet wordt.” Het is de bedoeling dat bewoners zelf de tuintjes gaan onderhouden.

Voeg toe ↓

Reageren is niet meer mogelijke