Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Suribazaar

Malini Nathoe is bedrijfsleider en eigenaar van de Surinaamse bazaar aan de Beeklaan 274. Heel erg vroeger was het pand een garage, daarna kwamen er langere of kortere tijd verschillende Surinaamse bedrijfjes in en sinds tien jaar al zit Suribazaar hier in het pand, de enige Surinaamse supermarkt in ReVa.

Vers

Suribazaar is bekend in de wijk vanwege de verse producten. Malini: “Alle tropische verse producten zoals aubergines, kouseband, mango’s, olijven of pomelo’s die wij hier op dinsdag in de winkel hebben liggen, zijn de dag ervoor in Suriname geoogst. Verser kan bijna niet. De oogst is erg afhankelijk van het weer in Suriname, dus we werken vooral met dagprijzen.”

Surinaamse bloedworst

Behalve de Surinaamse, Afrikaanse, Indiaanse en Indonesische producten in de winkel kun je hier voor groepen van minimaal 10 personen ook Surinaamse maaltijden bestellen. “En we maken zelf Surinaamse bloedworst en kippenworst, dat is een idee van onze klanten.”

Bara

In de maand oktober bij het Lichtjesfeest is het in Suriname gebruik om bara te eten, samen met roti. “Bara, een soort donuts, verkoop ik hier elke zaterdag, zowel aan Surinaamse als aan Nederlandse mensen. We merken dat Surinaamse mensen regelmatig ‘Nederlands’ koken, maar ook dat Nederlandse mensen steeds vaker ‘Surinaams’ koken. Zo verkopen we zaterdags erg veel ingrediënten om zelf thuis roti met kip te maken. Als klanten producten nog niet goed kennen, geef ik er altijd recepten bij. Ze komen dan vaak later langs om trots te melden dat het gelukt was!”
Pom tayer, krobia, doksa, bangbang, kjandratiki, kraboe en jarabaka steak… voor steeds meer bewoners van ReVa is dat al lang geen abracadabra meer.