Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Haagse Vloercenter

Toen feestartikelenzaak Bokstijn het magazijn aan de Weimarstraat 212 afstootte en het pand leegkwam, greep Abdul Kaya zijn kans en startte er februari 2018 het Haagse Vloercenter. Hij woont zelf in Laak en werkte een tijd bij Supermarkt Firat aan de Weimarstraat.

Elkaar versterken

“Eerst ben ik gaan praten met de tapijtzaak aan de overkant om kennis te maken en om mijn plannen toe te lichten. Maar we zitten niet echt in dezelfde markt, dus dat was geen probleem. Ik vind het namelijk belangrijk dat ondernemers goed met elkaar omgaan. Ik verwijs klanten ook naar Van de Helm hiertegenover. En straks als de Jumbo er komt, dan krijgen we ook veel meer aanloop. Ik denk dat de winkels hier niet met elkaar concurreren, maar dat we elkaar versterken.”

Mond-tot-mond reclame

“De woningmarkt doet het goed, dus een vloercenter heeft veel potentie. Wij profileren ons met vier kenmerken: we leveren goede kwaliteit, verlenen goede service en, ook belangrijk, het bezorgen en leggen is gratis. Als de klant een product heeft uitgezocht, ga ik altijd thuis langs om de vloer precies op te meten. Ik neem dan drie of vier stalen mee, want het kan wel eens zijn dat de kleur bij de klant thuis net iets anders oogt dan hier in de winkel. En als we de vloer hebben gelegd, komen we binnen een week of twee controleren of alles goed is gegaan. Dat is belangrijk voor de klant. Mijn zaak groeit door de mond-tot-mond reclame.”

Laminaat, vinyl en PVC

Abdul heeft laminaat, vinyl en PVC in verschillende prijsklassen, kleuren en diktes. Het zijn ook de namen van zijn drie huisdieren. Op de foto het speelse katje ‘Laminaat’.