Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Vrijwilligers rijden en begeleiden buurtbewoners

Vervoer en begeleiding voor senioren (60+) in Segbroek
Bent u 60 jaar of ouder en kunt u door mobiliteitsproblemen niet meer zelfstandig reizen met het openbaar vervoer, de wijkbus of de taxibus? Denk dan eens aan Begeleiden en Rijden Segbroek.

Via deze dienst rijden vrijwillige chauffeurs senioren met hun eigen auto naar afspraken in of buiten het stadsdeel. Bijvoorbeeld voor een ziekenhuisbezoek, de kapper, de opticien, een activiteit in de buurt of familiebezoek.

De chauffeur haalt u op en zet u voor de deur af of blijft, indien gewenst, bij u tijdens de afspraak.  De chauffeur kan begeleiden door middel van een ondersteunende arm, het voortduwen van een inklapbare rolstoel of begeleiding in het ziekenhuis.  

Wilt u of een familielid gebruik maken van deze dienst, belt u dan voor meer informatie of aanmelding naar ons telefoonteam. Het telefoonteam is elke ochtend tussen 09.00 uur en 11.00 uur bereikbaar via toestel 070-3364716 of per mail: bersegbroek@xtra.nl

Het lidmaatschap kost 10 euro per jaar. Daarnaast betaalt u per rit een bijdrage aan de chauffeur voor de benzinekosten en het gebruik van de auto. Binnen Segbroek betaalt u per rit 5 euro voor een retour en 3,50 euro voor een enkele reis. Reist u naar een bestemming buiten Segbroek dan geldt een kilometervergoeding van 0,40 cent per km. Parkeerkosten zijn voor uw eigen rekening.

Inmiddels maken zo’n 180 bewoners uit Segbroek naar tevredenheid gebruik van deze dienst.

Zelf chauffeur worden? Dat kan natuurlijk ook. Onze chauffeurs vinden het heerlijk werk om te doen. U kunt uw tijden zelf indelen en via de ritten heeft u leuk contact met oudere wijkbewoners. Heeft u interesse, neem dan contact op met: s.menken@voorwelzijn.nl, tel. 070-2052480.