Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Burgemeester Krikke opent buurtwinkel: “De Weimarstraat kan een oppepper gebruiken”

Burgemeester Krikke opent buurtwinkel van wijkbewoners en buurtgroepen in de Weimarstraat op 17 januari. “De Weimarstraat kan een oppepper gebruiken”
De Weimarstraat is vanouds de winkelstraat van het Regentesse/Valkenboskwartier en verbindt De Noord en de Zuidkant, het zand en het veen, met elkaar. De initiatiefgroep van bewoners “Wij Weimar”, onderdeel van Stichting Buurteigenaren Valkenbos & Regentes, heeft met steun van het Stadsdeel Segbroek het winkelpand Noorderbeekdwarsstraat 218/hoek Weimarstraat een buurtwinkel ingericht. Buurtgroepen, Groene organisaties als Duurzaam Den Haag en de Groene Regentes, de buurtkrant KonkreetNieuws, het Circus en alle mogelijke andere buurtgroepen die zich gaan melden kunnen tegen kostenvergoeding van dit pand gebruik gaan maken voor hun vergaderingen en voor het voorbereiden en uitvoeren van buurtacties. Voorop staat een positieve uitstraling.
Wij Weimar wil ook graag dat kunstenaars uit de wijk hier komen exposeren met hun werk: we starten al meteen met een serie mooie foto’s van buurtfotografe PIEK. En wie weet komen er ook kleine optredens van al die creatieve geesten in de buurt. Wij willen positieve impulsen geven aan de winkelstraat en de buurten daaromheen. Wij werken samen met de ondernemers en streven naar dynamisch winkelstraat management en branchering voor de ons dierbare Weimarstraat. Een levendig ontmoetingspunt wordt het en als het aan Wij Weimar ligt groeit de winkel uit naar een soort buurt VVV. Daar zijn natuurlijk gastheren/vrouwen uit de buurt voor nodig. Dus meld je maar!
De opening op 17 januari tussen 11 uur en 12.00 uur en wat daar aan vooraf ging.

Twee van de initiatiefnemers kwamen aan het woord over de plannen met de winkel. Toekomstige gebruikers: Duurzaam Den Haag , De Groene Regentes, Buurtkrant KonkreetNieuws en het Circus vertellen in een pitch over hun plannen. Voor Welzijn spreekt over het uitgevoerde onderzoek naar wensen/verwachtingen van bewoners/winkeliers van en rond de Weimarstraat. De Stadsdeeldirecteur leidt Burgemeester Krikke in en dan volgen speech en onthulling van het logo van Wij Weimar. Als smakelijk toetje Marc Lampe, landschapsarchitect en wijkbewoner presenteert over de “Oude en Nieuwe Kracht van de Weimarstraat.