Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

TheeLokaal

In de Weimarstraat, vlak bij de ovonde, vind je op nummer 364 sinds kort het TheeLokaal, gevestigd in het zelfde pand als het Buurthuis van de Toekomst en de Kringloopwinkel van Schroeder van der Kolk.
Het TheeLokaal is 6 dagen per week open van 7.30 tot 17.30 uur. Die werktijden zijn handig voor de filiaalleiders Peter de Ruijter en Jeroen van der Zwan, want dan zijn ze als eerste in de buurt open voor de mensen die op dit vroege uur al iets willen eten of drinken. Of meenemen, want dat kan ook. Op 10 oktober gingen ze, nog zonder veel ophef, open en zeer binnenkort zal de burgemeester de zaak officieel openen. Maar het loopt al best goed.

Loslaten

Peter en Jeroen zijn aangetrokken door Schroeder om de horecapoot van deze organisatie op te zetten, te beginnen met het TheeLokaal. Ze brengen een schat aan ervaring mee, zowel op het gebied van de horeca, als op dat van doceren, coachen en leidinggeven. En die combinatie is hier nou net nodig. De mensen die bij het TheeLokaal aan het werk zijn, doen ervaring op en worden begeleid om straks beter een reguliere baan te vinden in de horeca, waar een chronisch tekort aan arbeidskrachten is. Peter: “Dus we moeten ze straks ook weer loslaten, maar dat is ook goed. Bovendien zijn we dat wel gewend in de horeca.”

Alles te koop

Peter: “We krijgen veel complimenten over de inrichting. Die hebben we samen gedaan, in een hele korte tijd en met beperkte middelen. Bijna alles is binnen de werkplaats van Schroeder gemaakt of uit de kringloop afkomstig. En alles wat je hier ziet, is ook te koop. Van de kunstwerken hier aan de muur (kunstenaar uit de Weimarstraat) tot aan de stoelen, tafels, servies et cetera”. De thee hier verdient extra aandacht; die is namelijk allemaal van Nederlandse bodem. “En zonder kunstmatige smaakstoffen,” zegt Jeroen. “Als je appel proeft, dan zit er ook appel in. Alles wat we hier aan eten en drinken serveren of verkopen, is zoveel mogelijk biologisch, fairtrade, halal. Ons brood en gebak kopen we bij de winkeliers uit de straat. Verder hopen we bij te dragen aan een positieve sfeer in de Weimarstraat”.

Van bespreking tot high tea

In het pand kun je ook terecht als bezoeker van het Buurthuis van de Toekomst, waar je iets te drinken krijgt en aan de stamtafel met iemand kunt praten. En aan de achterkant van het pand, aan de Fahrenheitstraat is de kringloopwinkel. Het pand beschikt verder over een paar grotere ruimtes, die je kunt huren voor een bespreking, een lunch, high tea of andere, liefst lokale activiteiten. Kijk vooral ook eens naar de grappige etalage met de theeplantjes en wat je zoal van gebruikte theezakjes kunt maken: bankjes, schoenen, schilderijen. Kortom, een zaak waar je je snel welkom voelt.