Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Restaurants bieden ouderen kerstdiner

Op 17 december 2018 organiseert restaurant Da Braccini samen met lunchroom Lolapalooza , the Upside café en de ouderenconsulenten van welzijnsorganisatie Vóór Welzijn voor de derde opeenvolgende keer een diner voor ouderen in de wijk Segbroek.
Restaurant Da Braccini stapte drie jaar geleden op de ouderenconsulenten van Vóór Welzijn af met de vraag om een samenwerkingsverband aan te gaan. Het doel was destijds om belangeloos een diner voor ouderen in de wijk Segbroek te organiseren in de donkere dagen voor Kerst. Na het eerste succesvolle jaar waarin veertig ouderen een prachtige avond beleefden, sloten het jaar erop de restaurants Beekink&Co en Lolapalooza zich aan en bezorgden ze honderd ouderen een onvergetelijke avond. Dit jaar neemt The Upside café de plaats in van Beeking&Co.

De avond van mijn leven

De insteek van deze avond is om ouderen uit de wijk Segbroek een avond uit te gunnen, met name de bewoners die geen of weinig eigen netwerk hebben. Dit is ook de reden dat er geen open inschrijving is. De ouderen die meedoen aan dit diner worden persoonlijk uitgenodigd door de ouderenconsulenten. Zij weten voor welke wijkbewoners dit een goede activiteit is.
De deelnemende restaurants zetten zich hiervoor belangeloos in. Een deelnemer van vorig jaar: “Ik was al jaren niet uit eten geweest en vond het heel spannend om deze toch grote stap voor mij te nemen, toch heb ik het gedaan en heb de avond van mijn leven gehad!”