Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kerkasiel in de Bethelkapel, voor een dialoog met de overheid

Verschillende rechters oordeelden positief over het asielverzoek van het Armeense gezin Tamrazyan. Het gezin met drie kinderen van 21, 19 en 14 is inmiddels negen jaar in Nederland. De Raad van State besloot echter dat zij uitgezet kunnen worden. Ook een beroep op het kinderpardon levert tot nu niets op. Onlangs zei staatssecretaris Harbers dat hij strikt vasthoudt aan zijn beleid, wat hem betreft moeten zij Nederland uit.
Vanaf 26 oktober biedt de Bethelkapel in ReVa hen kerkasiel. Met een doorlopende kerkdienst wordt geprobeerd te voorkomen dat zij uitgezet worden. De Protestantse Kerk Den Haag respecteert de regelgeving en de rechterlijke uitspraken, maar wil in dialoog met de overheid een humanitaire oplossing voor deze – en andere- kinderen vinden.

Het gebeurt met een enorme inzet: 280 predikanten hebben zich aangemeld om mee te doen en er zijn meer dan 150 vrijwilligers actief. Gelovig en niet gelovig; allerlei mensen sluiten zich bij de dienst aan. Voor een paar uur, of een kwartiertje. Alle steun is welkom.
Bethel, Thomas Schwenckestraat 28/30.