Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Pakkie Deftig in het Energiekwartier

Foto: Henriëtte Guest

Prachtige vintage-kledingwinkel van de Kessler Stichting

Hij ligt misschien een beetje afgelegen in het Energiekwartier, die Pakkie Deftig vintage-kledingwinkel aan de Zamenhofstraat. Maar er is alle reden om hem eens in het zonnetje te zetten. En misschien is het wel een erg mooie plek om er als vrijwilliger te gaan werken.
Pakkie Deftig is onderdeel van de Kessler Stichting, die maatschappelijke opvang, hulp, begeleiding en zorg biedt aan mensen in een kwetsbare positie.

Pakkie Deftig-winkels helpen cliënten om door middel van een zinvolle dagbesteding deel te nemen aan het normale maatschappelijke leven. Men kan er ook, met de waardevolle ondersteuning van vrijwilligers, genoeg ervaring en structuur opdoen om straks, waar mogelijk, weer volledig zelfstandig te worden. En dat mag op eigen tempo, want de mensen komen meestal uit een diep dal en de weg omhoog gaat vaak met vallen en opstaan.

Open mind

Taïs Van Vijnckt, coördinator dagbesteding en coördinator vrijwilligers: “We kunnen nog best een aantal vrijwilligers gebruiken. Mensen die tijd hebben om een paar uur per week als maatje een cliënt te begeleiden, bijvoorbeeld gepensioneerden of mensen die naast hun werk een maatschappelijk relevante bijdrage willen leven. Die een open mind naar de cliënt hebben, vanuit hun ervaring kennis kunnen overdragen en door een goed voorbeeld te geven kunnen helpen om een juiste werkhouding te vinden. En daarbij goed kunnen omgaan met privacygevoelige gegevens”.
Vrijwilligers worden niet in het diepe gegooid. “Ze krijgen begeleiding tijdens een proefperiode van 2 maanden, en die ronden we af met een gesprek waarin we kijken of het vrijwilligerswerk bevalt.”

Welkom

Taïs: “Wij bieden de vrijwilligers een hele leuke dynamische omgeving. Hier zitten nog een paar dagbestedingsprojecten, zoals de fietsenwerkplaats en het uitsorteercentrum. De onderlinge samenwerking maakt het erg gezellig. En de vrijwilligers waarderen we enorm. Je zult je als nieuwe vrijwilliger zeker welkom voelen”.

Parel

Toch ook nog even iets over de Pakkie Deftig-winkel zelf. Een prachtige aangenaam ruime winkel, en het moet toch even gezegd: zonder ‘kringloopgeur’. Een bij het Energiekwartier horende stoere uitstraling. Een professionele presentatie van kleding, veel kinderkleding, muziek en wel 1000 boeken. Alles door de cliënten zelf ingericht. En niet te vergeten het mooie robuuste winkelmeubilair, zoals tafels en kasten, dat door de cliënten zelf is gemaakt. Een winkel om trots op te zijn. Een (beetje verborgen) parel voor de buurt.

Pakkie Deftig, Zamenhofstraat 63-67. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur en zaterdag van 10.00 – 14.00 uur. Heb je belangstelling om als vrijwilliger te komen werken? Neem dan contact op met Taïs Van Vijnckt via vrijwilligers@kesslerstichting.nl of via 070 – 8500500.