Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Open dag broedplaats DCR

Tijdens het goed bezochte DCR Pleinfestival 2018 kon het publiek op 8 september op de locaties van deze broedplaats (Electriciteitsfabriek, Nest, Zaal 3, CloudLab en Loos) genieten van voorstellingen, workshops, rondleidingen en tentoonstellingen op het gebied van dans, theater, muziek, beeldende kunst en poëzie.
Bezoekers konden kiezen uit verschillende rondleidingen langs de ateliers van de DCR, waar de creatieve makers een exclusief kijkje gaven in hun werk en werkplaats. Vier moderatoren hosten ieder een route met een eigen verhaal langs een selectie bijzondere studio’s in het pand. Op pad met Ben Terwel van We Are Public, dat sinds vorig jaar werkt vanuit een van de ruimtes bij Zaal 3, bezochten we o.a. ontwerper Rene Jansen. Zijn werk kenmerkt zich door het nadrukkelijke gebruik van de sociale omgeving. De doormidden gezaagde toegangsdeur (‘Dazwischen’) van zijn atelier biedt meer ruimte voor sociaal contact en uitwisseling, en laat dat nou net zijn wat de DCR wil stimuleren.