Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Gouderentoer Haags Ontmoeten

Foto: Monique Paauw

Dolle woensdag 19 september

Op 19 september stoppen op het Regentesseplein voor de Regenvalk twee indrukwekkende, met paarden bespannen koetsen. En ja hoor even later komt een groep van 30 vrouwen en mannen de deur uit ‘stormen’. De deelnemers van ‘Haags Ontmoeten’, oudere bewoners uit de wijk die hier vier keer per week voor hun dagbesteding komen, waren toe aan een leuk uitje. “Wij krijgen nooit ergens subsidie voor”, zegt Jenny Sikkel, die samen met mevrouw Osse, Monique Paauw en Marijelle van Delft deze alternatieve Prinsjesdagtoer bedachten! ”We wilden een dagje uit, maar zo’n rit langs Paleis Noordeinde en het Lange Voorhout is natuurlijk ook prachtig!”

Fonds 1818 met Verrijk je buurt subsidieerde de toer.
De club vroeg subsidie aan bij dat Haagse fonds en jawel: het verzoek werd gehonoreerd. Met groot enthousiasme stapte de club om 11 uur in en en ze kwamen een uur later nog enthousiaster terug. En samen nakaarten bij een heerlijke lunch. Een van de dames riep: “Volgende keer weer, elk half jaar, mooi!”