Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Duurzaamheidsfonds voor kleine VvE’s

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in Den Haag kunnen een lening aanvragen voor duurzaam woningonderhoud. Het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag is een lening voor kleine VvE’s (tot 10 appartementen) die op korte termijn aan de slag willen met het onderhoud en de verduurzaming van hun gebouw.
Stel, u maakt deel uit van een kleine VvE. U wilt na alles wat u erover hoort graag uw appartement verduurzamen. U denkt hierbij aan dubbelglas, dak- of gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen of misschien wel een warmtepomp. Maar hoe gaat u dat bekostigen? En hoe organiseert u dat binnen uw VvE? Mogelijk is er ook (achterstallig) onderhoud dat op korte termijn uitgevoerd moet worden.
VvE’s hebben vaak te weinig geld in kas om deze plannen op korte termijn uit te kunnen voeren. Het VvE-fonds biedt VvE’s de mogelijkheid om het onderhoud en verduurzamen te combineren en te betalen. Minimaal 50% van de lening moet in duurzame maatregelen gestoken worden. Afhankelijk van het bedrag kan de lening terugbetaald worden in 10 of 15 jaar.

Subsidie onderhoudsplan

Eén van de voorwaarden hierbij is het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP). Kleine VvE’s kunnen subsidie aanvragen voor een meerjaren duurzaam onderhoudsplan (MDOP). Dit plan geeft niet alleen inzicht in de toekomstige onderhoudskosten, maar doet ook suggesties voor verbetering, waardoor het gebouw energiezuiniger, gezonder en comfortabeler wordt. Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie over de subsidies wonen en bouwen: www.denhaag.nl/nl/subsidies/subsidies-wonen-en-bouwen.htm

VvE-balie

De VvE-balie maakt de mogelijkheden voor uw VvE inzichtelijk en rekent u voor wat de investering betekent voor uw VvE-bijdrage. En gedurende het traject kunt u rekenen op het advies en de begeleiding van de VvE-balie. Wilt u uw vereniging (weer) activeren, of wilt u hulp bij het oplossen van eventuele conflicten? Ook dan kan de VvE-balie helpen met trajectbegeleiding en bemiddeling.

Informatiebijeenkomst

Heeft u interesse in een lening vanuit het fonds? Meldt u dan aan voor de speciale informatiebijeenkomst op 22 november in dienstencentrum Copernicus via vvebalie@denhaag.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie: www.vvebalie.nl