Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De wijk steeds groener

Op 25 oktober neemt De Groene Regentes het collectieve zonnedak op theater De Nieuwe Regentes officieel in gebruik. Na tweeënhalf jaar werk door een actieve groep vrijwilligers en ruim 70 participanten in de Coöperatie Haags Opgewekt U.A. is het collectieve zonnedak tot stand gekomen. Nu tijd voor de Grand Opening, uiteraard in de Nieuwe Regentes zelf.

Buurman in de natuur

Om 15.00 uur is de aftrap met de theatervoorstelling Buurman in de Natuur van Plan D. De voorstelling gaat over de kracht en de schoonheid van de natuur, maar ook over de kwetsbaarheid van het milieu. De voorstelling is voor alle leeftijden, voor de leden van de coöperatie die participeren in het zonnedak is dit programmaonderdeel gratis.

Energiesystemen van de toekomst

Na de voorstelling zal Ad van Wijk, hoogleraar aan de TU Delft en adviseur over duurzame energie iets vertellen over de Energiesystemen van de toekomst. Verder aandacht voor wat klimaatverandering doet met een stad en wat je daar tegen kan doen.

In productie!

Tot slot vindt om 18.00 uur de formele openingshandeling plaats waarmee het zonnedak vanaf dat moment ook echt officieel in productie gaat. Daarna tijd voor een hapje en een drankje. Alle belangstellenden zijn welkom tijdens de openingsmiddag. Informatie over het collectieve dak en andere activiteiten van de Groene Regentes is te vinden op www.groeneregentes.nl. Informatie en kaartjes voor de theatervoorstelling zijn te vinden op www.denieuweregentes.nl