Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De tuin verbindt aan de Valkenbosgaarde

Op 29 september vierden bewoners van de Vlakenboskade het Gaardefeest. Een soort straatfeest, dat tot stand kwam met bijdragen van en in samenwerking met stadsdeel Segbroek, Vóór Welzijn en Fonds1818 (Verrijk je buurt).
Er waren zo’n 100 volwassenen en kinderen, druk met spelen en consumeren van eigen producten. Ook vanuit de tuin aan de kade. De frambozenopbrengst was groot, en daar is zelfs wijn van gemaakt.
De tuin is een groot succes voor het gemeenschapsgevoel in dit buurtje en van een fraai groen gehalte.

In december 2016 plantte stadsdeeldirecteur Annette de Graaf samen met buurtkinderen de eerste boom, in juni 2017 werd ze officieel geopend door voormalig wethouder Joris Wijsmuller: de Valkenbosgaarde. Een buurtinitiatief aan de Valkenboskade.

Door het gezamenlijk opzetten van een buurttuin is er veel nieuw en goed contact ontstaan in de buurt. Bewoners passen op elkaars kinderen en katten, lenen elkaars fiets of auto, helpen elkaar met grote en kleine klussen, organiseren etentjes, doen wandelingen, gaan samen naar dansavonden, concerten en het strand.

Al deze contacten zijn ontstaan, simpelweg door het opzetten van een gezamenlijke buurttuin. De tuin verbindt.