Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De stille schreeuw

Een jeugd van ellende en geluk

Djadi Loose, die woont in het Regentessekwartier, schreef een boek dat gebaseerd is op haar eigen leven. Een kinderleven van mishandeling en opgroeien in de jeugdzorg. Haar ervaringen schreef ze op om andere mishandelde kinderen een stem te geven.
Ze heeft de Hogere Hotelschool gedaan en werkt al jaren als assistent-manager bij Resto VanHarte. “Een eindeloos leuke baan, altijd bezig met mensen. Heerlijk vind ik dat.” Djadi heeft meer talenten. “Vanaf mijn zevende wilde ik al schrijfster worden. Na mijn studie heb ik twee schrijfcursussen gedaan. Toen besefte ik dat ik zelf een groot verhaal te vertellen heb. Dat heb ik opgeschreven in ‘De stille schreeuw’.”

Uitgeverij

Op een rol behang noteerde ze een tijdslijn met haar jeugdherinneringen. Eerst voor zichzelf. Een jeugd die ze, na jaren van emotionele mishandeling door haar ouders, heeft doorgebracht in kindertehuizen. Wat ze had opgeschreven liet ze aan een team van deskundigen lezen. Iemand gaf haar de tip om een eigen uitgeverij te starten en dat heeft ze gedaan. Eind augustus presenteerde ze haar boek in buurthuis De Mussen met een panelgesprek van mensen uit het werkveld.

Rust en veiligheid

“Ik heb geluk gehad,” zegt Djadi. “Door hulpverleners die soms buiten de regels durfden te treden. Een van hen nam me mee naar haar huis, bijvoorbeeld als ik met de feestdagen helemaal alleen in het tehuis dreigde achter te blijven. Later kwam ik er in de weekends en tijdens vakanties. Het was voor mij een openbaring te ervaren hoe mensen op een goede manier met elkaar kunnen omgaan. Ik kon enorm genieten van die momenten van rust en veiligheid”.
Ze draagt haar boek op aan alle kinderen die (emotioneel) mishandeld worden. Ze speelt met het idee om in haar volgende boek de stem laten horen van de medewerkers in de jeugdzorg en te laten zien waar zij tegenaan lopen.

‘De stille schreeuw’ is te bestellen bij Bol.com, Bruna.nl of te bestellen bij de boekhandels.