Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Voorall doet mee met landelijke testactie Ongehinderd.nl

De Week van de Toegankelijkheid is dit jaar van 1 tot en met 6 oktober. Op woensdag 3 oktober doet Voorall daarom mee aan een landelijke testactie van Ongehinderd: tegelijk met andere Ongehinderd gemeenten brengt Voorall lokale locaties in kaart. In Den Haag testen vrijwilligers met en zonder beperking in koppels de toegankelijkheid van Winkelcentrum Leyweg.

Als je geen grote afstanden kunt lopen, wil je voor je op pad gaat, zien waar je kunt parkeren op een algemene invalidenparkeerplek. Als je blind bent en een geleidehond hebt, wil je weten waar jullie welkom zijn. En als je in een rolstoel zit en je gaat winkelen, is het belangrijk te weten waar je onderweg naar het toilet kunt.

Deze informatie wordt gepresenteerd in de landelijke Ongehinderd app, zodat inwoners en bezoekers met een beperking precies weten waar ze goed terecht kunnen. De Ongehinderd app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store of via app.ongehinderd.nl.

Wilt u ook bijdragen aan het ontsluiten van Haagse toegankelijkheidsinformatie en zorgen dat Den Haag koploper blijft met het aantal locaties op Ongehinderd.nl? Meld u dan aan als vrijwilliger voor deze testactie van 12.30 tot 16.30 op 3 oktober: info@voorall.nl.

Voorall voor Hagenaars met een beperking

Voorall werkt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag. Voorall is adviseur voor het gehandicaptenbeleid van de gemeente Den Haag en fungeert als spreekbuis voor de achterban.