Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Rondje door de supermarkten van de wereld

Meld je aan voor het PraatMaal op donderdagavond 1 november van 18.00 – 19.30 uur en/of aansluitend de workshop ‘God in de supermarkt’ (19.30 – 21.30 uur).
In een ontspannen sfeer met een eenvoudige maaltijd wisselen we van gedachten en kun je je mening verder vormen; een plek waar de soep nooit zo heet wordt opgediend, dat je er niet van kunt eten: Dat zijn de kenmerken van een PraatMaal.

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies?

Wat we vandaag kiezen in de supermarkt bepaalt mede de toekomst van jezelf, van de mensen die het produceren en van de schepping.

Kies je voor lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en/of eerlijk voor de producent? Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

Aan tafel horen we van de keuzes van de kok en wisselen we uit hoe we met die keuzes omgaan. Speelt geloof hierbij een rol? De workshop “God in de supermarkt” gaat hierop door, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De workshop is aantrekkelijk door de afwisseling van informatie door fragmenten van actuele documentaires en websites, (niet al te zware) dialoog en onderling contact.

Opgave: Leo van Driel, leo.vandriel@planet.nl, Klaas Bruins, kbruins@stekdenhaag.nl .Kosten: Maaltijd € 4, Workshop € 4, beide € 8.