Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Open repetitie Overdagkoor Den Haag

Datum: 03 Oktober 2018
Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur.
Locatie: Het Koorenhuis.
Kosten: Gratis.

Dirigent na crash weer voor het koor. Dat vieren we met een open repetitie.

Na ruim anderhalf jaar afwezigheid geeft oprichter en dirigent Hans van der Weijde weer leiding aan zijn overdagkoren. Op Valentijnsdag in 2017 werd een auto ongeluk hem bijna fataal. Maar nu na een lange revalidatieperiode staat hij weer energiek voor het koor. Met een missie. De doelstelling van het Overdagkoor: “Samen in een fijne sfeer mooie muziek maken”.

Het koor is onlangs weer begonnen met de repetities na de gebruikelijke zomerstop. Met afwisselend repertoire. Bijvoorbeeld het prachtige lied “ Caro mio ben” van Giordani en het nummer “Birds” bekend geworden van Anouk. Het gaat er bij het overdagkoor vooral om dat we het repertoire mooi en met beleving kunnen zingen. Dat is toch waar het om gaat in muziek?

De open repetitie begint met een aantal inzingoefeningen en canons. Nadat iedereen voldoende is opgewarmd, wordt er een eenvoudig meerstemmig nummer ingestudeerd. Geïnteresseerden kunnen zo gelijk ervaren hoe het is om deel uit te maken van het Overdagkoor. Halverwege de repetitie is er even pauze. Na de pauze zal het Overdagkoor een klein concertje geven voor de aanwezigen.

Het Overdagkoor bestaat inmiddels enkele jaren. De gezellige groep leden komt iedere week met veel plezier naar de repetities. Het koor is voor alle leeftijden, jong en oud zijn van harte welkom. Bij een goede mix van verschillende leeftijden klinkt een koor op zijn best. Nieuwe leden zijn van harte welkom en kunnen rekenen op een warm onthaal. De repetities zijn in een mooie zaal met een fijne akoestiek om in te zingen. Door de brede repertoirekeuze hoopt de dirigent dat veel belangstellenden willen meezingen tijdens de open repetitie.

De open repetitie is gratis en geheel vrijblijvend. Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon langskomen. We zijn er wel. Wie het leuk vindt, kan de volgende repetitie ook nog vrijblijvend meezingen. Als men daarna besluit om te blijven zingen bij het Overdagkoor is de contributie €27,35 euro per maand. Informatie en contactgegevens op de website: www.overdagkoor.nl